Sveriges största tillverkare av hundkoppel.

Limex är ett litet familjeföretag med stor kapacitet, vi har verkat i Sverige i över 30 år och börjar tycka att vi kan det här med läder ganska bra. En sak som vi valt att fokusera på när det kommer till läder är att vi aldrig använder oss av det som innehåller gifter. Vi använder oss endast av vegetabilgarvat läder som kommer från Tärnsjö garveri. Tärnsjö garveri är ett miljöcertifierat garveri, dvs de tillsätter inga giftiga ämnen så som krom, arsenik eller formaldehyd osv när de garvar. Hudarna kommer till oss hela och förädlas sedan till de produkter du kan hitta i vår webshop. Idag är det tyvärr över 90% av världens läder som innehåller gifter som är skadliga för både människor, djur och natur. Detta gäller inte bara under framställningsprocessen utan även under användandet och i en eventuell förbränningsprocess när vi inte längre använder våra produkter. Vi jobbar också med andra material så som neopren, polypropylen, nylon, microfleece och vanlig fleece. Limex huvudsakliga sysselsättning är tillverkningen av tillbehör till framför allt hund och katt. Vår specialitet är att förädla läder till hundkoppel, hundhalsband, selar, katthalsband och slitstarka leksaker i olika varianter och färger i vår fabrik i Höör, mitt i Skåne, till din hund eller katt.

Våra produkter säljer vi till zoofackhandeln i Sverige, Danmark och Norge men även i vår nyöppnade webshop.

Vi har möjlighet att ta fram produkter eller serier av produkter till återförsäljare, om du har specifika önskemål det är bara att skicka en förfrågan till info@limex.se

Besök oss gärna även på vår Facebooksida eller blogg för att hålla koll på våra senaste nyheter. Eller varför inte följa våran vardag på instagram.